HELL Bootcamp AS

Org.nr. 828558862

Gjertrudvegen 7, Straume

kontakt@hellbootcamp.no

Hvordan bli kvitt treningsangst og føle deg mer selvsikker under gruppetrening

27. mar 2023

Mange mennesker kan oppleve treningsangst før de deltar på en gruppetreningsøkt. Dette kan skyldes mange faktorer, inkludert frykt for mislykkethet, mangel på selvtillit eller tidligere negative opplevelser med trening. Men det er måter å takle og overvinne denne frykten på.

Hva er treningsangst, og hvordan kan det påvirke din trening?

Treningsangst er en følelse av angst, nervøsitet eller uro som oppstår før eller under en treningsøkt. Det kan føre til at du unngår å trene eller ikke gir ditt beste under en økt. Langvarig treningsangst kan også føre til at du gir opp trening helt og holdent.

Årsaker til treningsangst

Det er mange grunner til at du kan føle treningsangst, inkludert:

Frykt for mislykkethet

Noen mennesker kan være redde for å feile eller ikke gjøre det bra nok under en treningsøkt. De kan føle seg flau hvis de ikke kan følge med i gruppen eller føler at de ikke yter maksimalt.

Selvbevissthet og mangel på selvtillit

Noen mennesker kan føle seg selvbevisste eller usikre på kroppen sin og bekymre seg for hvordan de ser ut under en treningsøkt. Dette kan føre til at de unngår å delta på trening eller ikke gir sitt beste.

Frykt for skade

Noen mennesker kan være redde for å skade seg selv under en treningsøkt og kan føle seg usikre på øvelsene eller aktivitetene som skal utføres.

Tidligere negative opplevelser med trening

Tidligere negative opplevelser med trening kan føre til at en person unngår trening eller føler seg motløs.

Hvordan takle treningsangst

Det finnes flere måter å takle treningsangst på, inkludert:

Start med enkle og morsomme øvelser

Begynn med øvelser som du kan gjøre komfortabelt, og som du synes er morsomme. Dette vil bidra til å øke selvtilliten din og gradvis bygge deg opp til mer utfordrende øvelser.

Finn en treningspartner eller en støttegruppe

Det kan være lettere å takle treningsangst hvis du har noen å støtte deg. Finn en treningspartner eller en støttegruppe som kan motivere og inspirere deg til å fortsette å trene.

Sett realistiske mål og følg en plan

Sett deg mål som er realistiske og oppnåelige. Dette vil bidra til å øke selvtilliten din og gi deg en følelse av fremgang. Følg en treningsplan som hjelper deg med å nå målene dine

Fokus på fremgang, ikke perfeksjon

Istedenfor å fokusere på å gjøre alt perfekt, fokuser heller på å gjøre fremskritt og forbedre deg selv gradvis. Selv små fremskritt vil bidra til å øke selvtilliten din og hjelpe deg med å overvinne treningsangsten.

Bruk av positiv selvprat og visualisering

Positiv selvprat og visualisering kan hjelpe deg med å bekjempe negative tanker og følelser som kan føre til treningsangst. Prøv å visualisere deg selv som en sterk og selvsikker person som fullfører treningsøkten med letthet.

Tips for å føle deg mer selvsikker under gruppetrening

Når du deltar i en gruppetreningsøkt, kan det være vanskelig å føle seg selvsikker og komfortabel. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å føle deg mer selvsikker:

Kle deg i noe du føler deg komfortabel i

Det kan hjelpe å kle deg i klær som du føler deg komfortabel og trygg i. Velg klær som er behagelige å bevege seg i og som du føler deg selvsikker i.

Ha realistiske forventninger

Ikke forvent at du skal være den beste i gruppen eller klare alt perfekt. Det er viktig å ha realistiske forventninger til deg selv og å huske at trening er en kontinuerlig prosess.

Ikke sammenlign deg med andre

Det kan være lett å sammenligne seg med andre i gruppen, men dette kan føre til at du føler deg motløs og mindre selvsikker. Husk at alle har forskjellige nivåer og at du kan fokusere på din egen fremgang.

Kommuniser med instruktøren og be om hjelp

Instruktøren er der for å hjelpe deg, så ikke vær redd for å be om hjelp eller råd hvis du trenger det. De kan gi deg tips og teknikker som vil hjelpe deg med å utføre øvelsene riktig og trygt.

Husk at alle starter et sted, og at trening er en kontinuerlig prosess

Alle har startet et sted, og det tar tid å bygge opp styrke og utholdenhet. Ikke la treningsangst hindre deg fra å nå dine mål.

Konklusjon

Treningsangst kan være en reell hindring for mange mennesker når det gjelder trening og oppnåelse av fitnessmål. Men det er måter å takle og overvinne denne frykten på. Ved å følge noen av disse tipsene og teknikkene, kan du føle deg mer selvsikker og komfortabel under gruppetrening og gradvis nå dine mål.

Ofte stilte spørsmål

Hva er den beste øvelsen for å bekjempe treningsangst?

Øvelser som du føler deg komfortabel og trygg i, som yoga eller lavintensitetsøvelser, kan hjelpe deg å bekjempe treningsangst.

Kan sosial angst føre til treningsangst?

Ja, sosial angst kan føre til treningsangst. Mange mennesker med sosial angst kan føle seg ukomfortable og nervøse når de deltar på gruppetreningsøkter.

Hva kan jeg gjøre hvis jeg føler meg flau under en treningsøkt?

Prøv å fokusere på deg selv og dine egne fremskritt i stedet for å sammenligne deg med andre. Bruk positiv selvprat og visualisering for å bekjempe negative tanker og følelser.

Hvorfor er det viktig å ha realistiske forventninger til seg selv under gruppetrening?

Å ha realistiske forventninger til deg selv vil bidra til å øke selvtilliten din og hjelpe deg med å føle deg mer komfortabel under treningsøkten. Det vil også hjelpe deg med å unngå å føle deg motløs eller mislyktes hvis du ikke klarer å gjøre alt perfekt.

Kan jeg trene selv om jeg har treningsangst?

Ja, du kan selvsagt trene selv om du har treningsangst. Det er viktig å ta små steg og gradvis bygge deg opp til mer utfordrende øvelser. Finn øvelser som du synes er morsomme og som du kan gjøre komfortabelt, og søk støtte fra en treningspartner eller en støttegruppe.

La oss hjelpe deg å nå dine mål!

Kom som du er og bli med på en effektiv og morsom treningsøkt hos HELL Bootcamp! Vi har et støttende fellesskap som passer alle uavhengig av alder, kjønn, form eller størrelse.

☀️ Sommerkampanje! ☀️ Tren gratis ut året, deretter kr 699,- per måned.

Inkluderer en uke gratis uforpliktende prøveperiode, deretter 12 mnd binding.