HELL Bootcamp AS

Org.nr. 828558862

Gjertrudvegen 7, Straume

kontakt@hellbootcamp.no

Fitness-boksing: Din guide til riktig utstyr og klær

18. mar 2023

Introduksjon

Fitness-boksing er en populær og effektiv treningsform som kombinerer elementer av boksing med høyintensitets kondisjonsøvelser. For å få mest mulig ut av treningsøktene og redusere risikoen for skader, er det viktig å bruke riktig utstyr og klær. I denne artikkelen vil vi gå gjennom det grunnleggende utstyret og klærne du trenger for fitness-boksing, med fokus på trening uten sparring.

Boksehansker

Hvorfor boksehansker er viktige

Boksehansker er avgjørende for å beskytte hendene og knokene dine når du trener fitness-boksing. De gir støtdemping som reduserer belastningen på knokler, ledd og muskler i hendene. Hanskene støtter også håndleddet og bidrar til å forhindre skader som følge av feil slagteknikk eller overbelastning.

Hvordan velge boksehansker

Når du velger boksehansker, bør du vurdere faktorer som størrelse, vekt, materiale og lukkesystem. For fitness-boksing anbefales det å bruke lettere hansker, som 12 eller 14 oz (ca. 340-397 gram), fordi de gir en god balanse mellom beskyttelse og bevegelighet. Hansker laget av syntetiske materialer som PU-skinn eller lær er slitesterke og lette å rengjøre.

Hvor kan jeg kjøpe boksehansker?

I tillegg til sportsbutikker og nettbutikker, kan du også kjøpe boksehansker direkte hos HELL Bootcamp. Vi tilbyr et utvalg av kvalitetshansker som passer for alle nivåer og som passer til fitness-boksing.

Boksewraps

Hvorfor boksewraps er viktige

Boksewraps er stoffstrimler som bæres under boksehanskene for å gi ekstra støtte og beskyttelse. De stabiliserer håndleddene, beskytter knokene og fingrene, og hjelper til med å absorbere svette, noe som forlenger levetiden på hanskene dine. Å bruke boksewraps er spesielt viktig i fitness-boksing, hvor du utfører mange repetisjoner av slag mot tunge boksesekker eller treningsputer.

Hvordan velge og bruke boksewraps

Boksewraps kommer i ulike materialer og lengder. De vanligste materialene er bomull og meksikanske wraps, som er en blanding av elastisk og bomull. Bomullswraps er ikke-elastiske og gir en stiv støtte, mens meksikanske wraps har litt elastisitet og gir en strammere, mer tilpasset passform.

Lengden på wraps varierer, men 180 inches (ca. 4,5 meter) er den mest populære lengden for voksne. For barn og personer med mindre hender kan kortere wraps på 120 inches (ca. 3 meter) være mer passende.

Når det gjelder innpakningsteknikker, finnes det mange metoder å velge mellom. En enkel og effektiv metode er å starte med å pakke rundt håndleddet flere ganger, deretter rundt knokene, og til slutt krysse wraps mellom hver finger og rundt tommelen. Det er viktig å sørge for at innpakningen er fast, men ikke så stram at det hindrer sirkulasjonen.

Du finner mange gode videoer på YouTube, men er du i tvil eller trenger litt ekstra hjelp i starten er det bare å spørre en av våre instruktører. De hjelper deg gjerne!

Hvor kan jeg kjøpe boksehansker?

I tillegg til sportsbutikker og nettbutikker, kan du også kjøpe boksewraps direkte hos HELL Bootcamp. Vi tilbyr et utvalg av boksewraps som passer for alle nivåer og som passer til fitness-boksing.

Klær for fitness-boksing

Treningsklær

Når det gjelder klær for fitness-boksing, er komfort og bevegelsesfrihet nøkkelen. Velg klær laget av lette, pustende materialer som polyester, nylon eller bomullsblandinger. Disse materialene vil bidra til å holde deg tørr og komfortabel under intens trening. Unngå klær som er for stramme eller begrenser bevegelsen. En løs t-skjorte eller singlet og treningsbukser eller shorts er ideelle valg.

Sko

Sko for fitness-boksing bør gi god støtte, demping og grep for å håndtere bevegelsene og slagene i denne treningsformen. Vanlige treningssko kan brukes, så lenge de oppfyller disse kravene. Hvis du ønsker spesifikke boksesko, finnes det modeller som er designet for ekstra grep og stabilitet i fotarbeidet.

Avsluttende tanker

Å ha riktig utstyr og klær er avgjørende for å få mest mulig ut av fitness-boksing og redusere risikoen for skader. Boksehansker, wraps og komfortable klær er alle viktige deler av treningsutstyret ditt. Ta deg tid til å velge produkter av høy kvalitet som passer dine behov og preferanser, og nyt fordelene ved denne effektive og morsomme treningsformen.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hvor ofte bør jeg bytte ut boksehanskene mine?

Levetiden på boksehansker varierer avhengig av bruken, men generelt bør de byttes ut når polstringen begynner å bli slitt, eller hvis de ikke lenger gir tilstrekkelig støtte og beskyttelse.

Hvordan vasker jeg boksewraps?

Boksewraps kan vaskes i en vaskepose eller knyttes sammen for å forhindre at de blir flokete. Vask dem på en skånsom syklus med kaldt vann og la dem lufttørke for å unngå krymping.

Kan jeg bruke vanlige treningssko til fitness-boksing?

Ja, du kan bruke vanlige treningssko til fitness-boksing, men sørg for at de har god støtte, demping og grep for å håndtere bevegelsene og slagene i denne treningsformen.

Hvor kan jeg kjøpe fitness-boksing utstyr?

Du kan kjøpe fitness-boksing utstyr på nettet, i sportsbutikker eller direkte fra treningsstudioer som tilbyr boksetrening. Det er lurt å sammenligne priser og lese anmeldelser for å finne

Trenger jeg å bruke tannbeskyttelse og hodebeskyttelse for fitness-boksing?

I fitness-boksing, hvor sparring ikke er en del av treningen, er det ikke nødvendig å bruke tannbeskyttelse og hodebeskyttelse. Fokuset ligger på kondisjonstrening og teknikk, og deltakerne trener mot boksesekker og treningsputer i stedet for mot hverandre.

Selger dere boksehansker og boksewraps?

Ja, du kan kjøpe både boksehansker og boksewraps hos oss. Vi tilbyr et utvalg av kvalitetshansker og boksewraps som passer for alle nivåer og som passer til fitness-boksing.

La oss hjelpe deg å nå dine mål!

Kom som du er og bli med på en effektiv og morsom treningsøkt hos HELL Bootcamp! Vi har et støttende fellesskap som passer alle uavhengig av alder, kjønn, form eller størrelse.